Nové športoviská na ôsmich školách

18.10.2010 Prešov

Nadácia Slovenskej sporiteľne pokračuje v podpore mládežníckeho športu na Slovensku.
Vybudovala 8 exteriérových multifunkčných ihrísk a práve v tomto čase ich odovzdáva do užívania. Jedno z nich odovzdáva mestu Prešov dnes, 18. októbra 2010.

Každé z ihrísk je umiestnené vedľa základnej školy a slúži hlavne žiakom. Mimo vyučovacích hodín sú však ihriská celoročne sprístupnené všetkým okolitým komunitám. Športovať teda môžu všetky deti, mládež a celé rodiny žijúce v danej oblasti.

Hracia plocha má rozlohu 600 m2, čo je dostatočný priestor pre väčšinu bežných športov pestovaných v slovenských podmienkach. Ihrisko je možné využiť na kolektívne športy, ako sú basketbal, malý futbal, volejbal či hádzaná.

"Je to ďalšie multifunkčné ihrisko v Prešove, ktoré bude slúžiť tak žiakom školy ako aj obyvateľom Sídliska III. Je pokračovaním koncepcie rozvoja a výstavby športovísk a detských ihrísk prístupných širokej verejnosti, čo verím, rovnako pozitívne vnímajú aj samotní Prešovčania. Mimoriadne si vážim spoluprácu so súkromným sektorom, ktorý vie prostredníctvom svojich nadácií podporiť práve takýto projekt" povedal Pavel Hagyari, primátor mesta Prešov.

Ihriská buduje spoločnosť FUNNY SPORT SLOVENSKO, s.r.o. , ktorá vyhrala výberové konanie. Nadácia Slovenskej sporiteľne ich postupne odovzdá do užívania jednotlivým školám do konca novembra. Cena jedného ihriska je cca 50 000€.
-----------------
Nadácia Slovenskej sporiteľne bola založená v roku 2004. Vo svojej stratégii zameriava najmä na podporu projektov so širokým uplatnením v oblasti spoločenského života. Poslaním nadácie je aktívne pomáhať pri rozvoji spoločnosti prostredníctvom podpory kvalitných projektov. Nadácia Slovenskej sporiteľne nechce len darovať finančné prostriedky, ale prostredníctvom svojich aktivít dosiahnuť kvalitatívne spoločenské zmeny v oblasti kultúry, vzdelávania, vedy, športu, charity, tvorby a ochrany životného prostredia.

Štefan Frimmer
Nadácia Slovenskej sporiteľne
 

Vyberte región